Live In Carre

Room Eleven sloot haar succesvolle theatertournee van dit jaar af in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré. Deze bijzondere avond is vastgelegd met als resultaat de DVD, CD en DVD/CD “Live In Carré”.

Na het platina debuut “Six White Russians And a Pink Pussycat” uit 2007 en het gouden “Mmm… Gumbo?” uit 2008 is de band het theater ingedoken en heeft haar live reputatie meer dan waargemaakt met een uitgebalanceerde show waarin de muziek fantastisch tot zijn recht kwam. De indrukwekkende stem van zangeres Janne Schra zorgt ervoor dat je op bepaalde momenten een speld kunt horen vallen, terwijl ook uitbundige vrolijkheid niet wordt geschuwd. Voor het eerst op beeld vastgelegd: Room Eleven live!

tracklisting
 1. What will it be?
 2. Come closer
 3. Sad song
 4. Rainy day in the sun
 5. Could that be you?
 6. Not jealous
 7. Ode
 8. One of these days
 9. Swimmer
 10. Somedays
 11. Greenest grass
 12. Lalala love
 13. Note on the door
 14. Always
 15. Hey hey hey!
 16. You made me see it
 17. Stronger

Mmm... Gumbo?

De eerste plaat van Room Eleven kreeg al een excentrieke naam mee en dat is bij nummer 2 niet anders. Na Six White Russians and a Pink Pussycat is het nu de beurt aan Mmm… Gumbo? De plaat verschijnt op 14 maart.

tracklisting
 1. Hey Hey Hey!
 2. What Will It Be?
 3. Lalala Love
 4. Looking At My Feet
 5. Swimmer
 6. Ode
 7. Lovely Morning
 8. Seeds
 9. Not Jealous (Feat.Dayna Kurtz)
 10. Shyness
 11. Always
 12. Rainy Day In The Sun
 13. A Little Of Me

Six White Russians & A Pink Pussycat

Een debuutalbum dat is vernoemd naar feestelijke cocktails met een bite. Room Eleven heeft gelijk al de leukste albumtitel van het jaar te pakken. Eentje die nieuwsgierig maakt naar de inhoud, en ook die is veelbelovend.

‘Six White Russians & A Pink Pussycat’ is een spicy cocktail van bossanova, folk, blues en pop, vertolkt door een jazzy ritmesectie, funky gitaren, sfeervolle blazers, en gedragen door het unieke stemgeluid van zangeres Janne Schra. De luchtige titel van het album laat je letterlijk even vergeten dat het leven soms zwaar kan zijn.

Sinds het verschijnen van het debuutalbum ‘Six White Russians And A Pink Pussycat’ is de carrière van Room Eleven in een stroomversnelling geraakt. Een indrukwekkend optreden op het North Sea Jazz Festival, een Edison nominatie, een Essent Award ? al met al een indrukwekkende CV voor een zo jonge band.

Speels, melancholiek, funky en nostalgisch. Zomaar wat termen die de sound van Room Eleven typeren. De band beheerst een diversiteit aan stijlen en sferen. Muziek, zang en tekst ondersteunen en versterken elkaar, en de vocalen bewegen zich tussen breekbaar en krachtig, verleidelijk en kwetsbaar. Het resultaat is gevarieerd en intrigerend.

Het album, luxe verpakt, bevat een bonus disc met daarop diverse live opnamen, maar ook de single ‘Bitch’, bekend geworden van de reclamecampagne van modemerk WE.

De bitterzoete verleiding van ‘Six White Russians & A Pink Pussycat’ zal veel muziekliefhebbers en levensgenieters weten te bekoren. Cheers!

tracklisting
 1. All Right
 2. One Of These Days
 3. Sad Song
 4. Faith
 5. Could That Be You?
 6. Flavour
 7. Pressing
 8. It's Raining
 9. You Made Me See It
 10. Greenest Grass
 11. Come Closer
 12. Somedays
 13. Tried To Be
 14. Listen
 15. I Wanne Be Your...

Hoezepoes Moos

Cover babe Moos die even ontlaadt na de slopende fotosessie voor de hoes van ‘Mmm… Gumbo?’. De betreffende hand is van Lisa, zijn agent.