KX Radio - CD Recensie

23 August 2006 – KX Radio - CD Recensie

Opnieuw een debuutalbum van een opmerkelijk hoog niveau: Six White Russians & A Pink Pussycat van het uit Huizen afkomstige Room Eleven bevat 15 juweeltjes die funk, jazz, folk, blues en pop als een frisse coctail brengen.
De vlag dekt dus de lading, want die refereert naar feestelijke drankjes waarmee het goed toeven is.

Room Eleven ontstond in 2001 toen zangeres Janne Schra in contact kwam met gitarist en componist Arriën Molema.
In 2004 werd de line-up gecompleteerd, waarna ze haar live debuut maakte tijdens de Amsterdamse Uitmarkt en daarmee doorbrak in de Nederlandse podiumscene. Grote indruk maakte Room Eleven dit jaar tijdens het North Sea Jazzfestival, kort nadat ze hun eerste album hadden uitgebracht.

De poetische en vaak humoristische teksten gaan over grote en kleine gebeurtenissen in het leven. It’s Raining, opgenomen op de mp3 speler van Janne, gaat over het genot om thuis te komen na overvallen te zijn door een plensbui. En omdat in alle nummers het pure gevoel voorop staat is het nummer integraal op het album geplaatst. “ om het daarna opnieuw op te nemen, zou de magie verbreken”, aldus Janne. Listen gaat over het genieten van een liedje op de radio. Integraal toepasbaar op de luisteraars van KX Radio dus. Misschien dat ene Rob S. de band daarom half augustus in zijn vakantieprogramma ‘Claudia d’r Rob” haalde om daar live te komen spelen.

Ook de liefde ontbreekt niet in de teksten (Sad Song, Flavour, Greenest Grass), al wordt alles wel met een vette knipoog bezongen. En het funky One Of These Days is op single uitgebracht en wordt inmiddels veelvuldig op alle bekende radiostations gedraaid. Alle nummers, op een na, zijn van de hand van Janne en Arrien. De enigste cover is George Michael’s Faith, die huiveringwekkend breekbaar wordt gezongen met uitsluitend een acoustische gitaat ter begeleiding. Een meesterwerkje!

Room Eleven: een frisse, jonge band met een jazzy en funky geluid, heeft een prachtig debuutalbum uitgebracht die in geen enkele muziekcollectie mag ontbreken. Aanschaffen en draaien! (www.kxradio.nl).

top