Oerol 2007: Room Eleven sprankelt op klein podium

21 June 2007 – Deadline.nl

Het huiskamerbandje Room Eleven heeft het publiek helemaal in zijn greep. Op Oerol 2007 spelen zij op het veel te kleine podium in café De Koffiepot. De muziek kabbelt als een rustig beekje voort, om even later weer te swingen zodat je bijna niet stil kunt blijven staan. Nummers over de afwas, over veel grotere dingen dan de liefde, en over een gitaar willen zijn komen aan bod. Room Eleven is aanstormend talent!

Nonchalant groepje knapperds
Dit bandje kan niet alleen muziek maken, het is ook gewoon een lekker stel bij elkaar. Ze hebben er heel duidelijk plezier in, en dat beïnvloed het publiek ook weer. Zangeres Janna is een hele goede performer. Met haar gigantische glimlach en schattige jurkje doen de aanwezigen precies wat ze wil. Aan het begin van het optreden vraagt Janna of het publiek vandaag wil oefenen voor ‘rookvrije horeca in 2008’. Wonder boven wonder stampt iedereen meteen zijn sigaretten uit!

Heerlijke solopartijen
Bij bijna elk nummer doet wel een van de bandleden een spetterende solo. Vooral Arrien op gitaar kan er wat van. Op het nummer I wanne be your guitar maakt Janna grapjes over welk instrument de beste solo kan zingen. Inmiddels zitten de meeste meisjes in het café smachtend naar een van de bandleden te kijken. Wie moet je nou kiezen: de bassist, de gitarist, de drummer of toch die leuke met de piano?

Originele teksten
De teksten gaan over de gewone dingen in het leven, zoals de afwas in Could that be you? of over zondagen in Somedays. Ze zijn heel simpel en daardoor heel grappig en leuk om te horen. Het zijn lyrics waar je jezelf heel snel in herkent. Je ziet een paar monden druk meezingen, maar de meeste mensen luisteren ingespannen.

Trots signeren
Als Room Eleven bijna wil gaan stoppen, wordt er om meer gesmeekt. Gelukkig worden er nog twee toegiften gespeeld en daarna staat Janna vol trots hun cd Six white Russians and a pink pussycat te verkopen. Het is duidelijk dat Room Eleven op Oerol een succes is geweest want iedereen stormt er op af om een – gesigneerde – cd te kopen. Logisch, het is heerlijke swingende muziek die de mensen echt aantrekt!

Wil je meer weten over Room Eleven? Kijk op www.room11.nl. Daar staat ook hun speellijst op. Zorg dat je er een keertje bijbent!

top