Room Eleven overtuigend in het Openlucht Theater

18 November 2008 – VPRO 3voor12 Den Haag

Hoewel ze er inmiddels voor de derde keer optreden, is het Haagse Zuiderpark nog niet gaan vervelen voor Room Eleven. Na twee edities van Picnic in the Park speelde de band op zaterdag 23 augustus zeer overtuigend in een vol Openlucht Theater.

Voor de derde en laatste keer dit seizoen organiseerden het Paard van Troje en het Openlucht Theater een gezamenlijk concert. Eerder waren Stevie Ann en Tribute To Bob Marley ook al te zien in het Zuiderpark en vorig jaar was er een concert van Sean Lennon. Goed dat deze avonden zijn doorgezet, want het Openlucht Theater in het Zuiderpark is een prachtige plek voor dit soort speciale concerten. Er gebeurd eigenlijk nog te weinig hier.

Room Eleven is nog altijd zeer populair en de tribune zit dan ook nagenoeg vol. De band komt net terug van een festivaloptreden in Duitsland, waar ze samen met slechts één andere band speelde. Zangeres Janne Schra vertelt er vrolijk over. “Die andere band trok een publiek dat bestond uit Hells Angels en mannen met cowboyhoeden. Het was een lastig optreden…” Het is tekenend voor de rest van het optreden vanavond. Janne Schra en haar bandleden hebben er zin in en spelen met zichtbaar veel plezier. Het enthousiasme werkt aanstekelijk en al snel krijgen ze het publiek aan het zingen en dansen.

De set bestaat vandaag bijna volledig uit nummers van de nieuwe cd ‘Mmm…Gumbo?’. Er komen slechts een paar nummers van de eerste cd voorbij. Hoewel dat wel jammer is, doen de nieuwe nummers zeker niet onder voor het oudere werk. Vooral de nieuwe single ‘Lovely morning’ is erg mooi. Vanavond doet ook saxofonist Floris van der Vlugt met een aantal nummers mee. Inmiddels speelt hij al bijna drie jaar mee met Room Eleven. Janne: “De eerste keer dat hij mee deed was eigenlijk gedwongen, toen hij in het Utrechts Conservatorium tijdens onze repetitie een muziekstandaard wilde lenen. Voordat hij de standaard mee kreeg moest ‘ie even meespelen.”

Rond een uur of tien komt het optreden alweer ten einde, maar het publiek zal vanavond meer dan tevreden naar huis gaan. Hoewel het optreden zeker niet foutloos verliep, zagen we vanavond wel een band die straalt en met veel plezier en enthousiasme het repertoire speelt. Dan zullen we de foutjes wel gewoon vergeten.

top