Feelgood Jazz

01 September 2006 – Cosmopolitan

Room Eleven is een Nederlandse band die vrolijke jazzy muziek maakt. Hun plaatje Six White Russians & A Pink Pussycat is een feelgood mix van pop, blues en jazz. Voorvrouw en multitalent (ze maakt ook nog films) Janne Schra heeft zo’n heerlijke, typische jazzstem waardoor je vanzelf gaat bewegen. Niet voor niks stonden ze afgelopen zomer op het North Sea Jazzfestival. Kijk op www.roomeleven.nl of ze zinnenkort ook bij jou in de buurt spelen!

top

KX Radio - CD Recensie

23 August 2006 – KX Radio - CD Recensie

Opnieuw een debuutalbum van een opmerkelijk hoog niveau: Six White Russians & A Pink Pussycat van het uit Huizen afkomstige Room Eleven bevat 15 juweeltjes die funk, jazz, folk, blues en pop als een frisse coctail brengen. [...]

Read on, maestro! | top

Dromerig Debuut

19 August 2006 – Veronica Magazine

Tussen alle meuk die we hier binnen krijgen op de redactie zit af en toe ook iets heel erg goeds. Zoals Room Eleven. Nederlands, maar laat dat je niet weerhouden. Indrukwekkende debuutplaat dat Six White Russians and a Pink Pussycat heet. Luchtige, sfeervolle jazz met sterk melancholische ondertoon. Singer Songwriter Janne (wat een wondermooi stemgeluid) noemt dit album als ‘een pleister op haar wonden’. Tip: ga Room Eleven eens live aan ‘t werk zien. door Lieke Kézér. **** (4/5)

top

"Wij zoeken naar rust"

17 August 2006 – NCR.Next

“We zoeken naar een soort puurheid in de muziek”, zegt Janne Schra (24). “Er zijn tegenwoordig zoveel keuzemogelijkheden. Alles is binnen handbereik, mensen willen alleen maar méér. De dagelijks extreemheid is ieder uur op het journaal te zien. Onze muziek laat een soort tegenreactie horen. Wij kijken naar hoe dingen oorspronkelijk bedoeld waren. En gaan op zoek naar rustpunten in de hectiek van de stad. Onder het motto: laten we alles niet te serieus nemen en de sleur doorbreken.” [...]

Read on, maestro! | top

Heerlijke cocktail

13 August 2006 – Esta

Muziek die klinkt als een heerlijke cocktail: funk bossanova,blues en pop overgoten met de zoete jazzy stem van zangeres Janne Schra. Het debuutalbum van het Nederlandse Room Eleven klinkt fris en helder, en staat vol liedjes over liefde en de dingen van het leven. De leukste verrassing van de plaat is wel de heerlijk relaxte versie van George Michael. Sla de cocktail achterover en genieten maar.

top

"Kwetsbaar en doordrenkt van verleiding en nostalgie"

26 July 2006 – NRC.Next

De Amsterdamse formatie Room Eleven, een fris en speels eigentijds bandje, wordt met een vliegende vaart door een katapult weggeschoten. Niet alleen maakte het kwintet vorige week zijn debuut op het North Sea Jazz Festival en stond het in het voorprogramma van Jamie Cullum, ook tekent Room Eleven voor het leukste jazzdebuutplaatje van dit moment. Frontvrouwe Janne Schra en gitarist Arriën Molema vonden elkaar vijf jaar geleden via een advertentie op het conservatorium. Het klikte muzikaal en de twee sloegen aan het liedjesschrijven. Wat later vormden zij een bandje met naast gitaar en zang, akoestische bas, piano/accordeon en drums. Invloeden uit pop, jazz, blues en soul kregen een plekje op het veelal akkoestische Six White Russians and a Pink Pussycat, geproduceerd door muzikant en producer Floris Klinkert, een volwaardig album waarop eigenlijk alleen de Faith-cover van George Michael overbodig lijkt. De stem van zangeres Janne Schra klinkt kwetsbaar en doordrenkt van verleiding en nostalgie. Soms zingt ze licht, suikerzoet en liefdevol. Dan weer weet ze een rauwer knauwerig geluid te produceren waarmee ze zich op een lijn plaatst met het stemgeluid van Joni Mitchell. Vrolijke bossanovadeuntjes dragen bij aan een lome zomersound. Jazzinvloeden zijn te ontdekken in een nummer als Come Closer: Schra kan zich lekker in de nootjes laten vallen, dwarrelend als een veertje in de wind. Geschreven door Amanda Kuyper.

top

Planet Internet

24 July 2006 – Planet Internet

Met Room Eleven is het snel gegaan. Hun debuutplaat ‘Six White Russians and a Pink Pussycat’ (Universal) was nog maar net uit of de Noord-Hollandse formatie rondom zangeres Janne Schra en gitarist Arrien Molema stond al op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. En daar bleken ze ook nog eens een van de grote verrassingen te zijn. Bossa nova, blues, soul, pop: het zit allemaal in de muziek van Room Eleven en die wordt met veel vakmanschap gebracht. Deze groep heeft er plezier in, dat voel je in elke noot die ze spelen. En verwacht daarbij ook geen lege, afstandelijke teksten op deze plaat want deze mensen hebben ook nog wat te zeggen. Hun songs gaan over de leuke en minder leuke kanten van de liefde, over relaties maar ook over het ‘gewone’ leven en het doen van de afwas. Het zijn allemaal eigen composities op de plaat met uitzondering van ‘Faith’, het aloude George Michael nummer. Maar daar maken Janne en haar mannen zo’n andere versie van dat het origineel nog weinig herkenbar is. Gelukkig maar, want ‘Faith’ klinkt erg lekker als een lome jazzsong. Room Eleven mag een echte belofte voor de toekomst genoemd worden. (Door Anneke Ruys).

top

VPRO's 3voor12 Den Haag

24 July 2006 – VPRO's 3voor12 Den Haag

Room Eleven opent de picknick. De band speelt bossanova, folk, blues en pop met een jazzy tintje. Het is vrolijke ritmische muziek met een diversiteit aan stijlen waarbij het publiek maar moeilijk stil kan blijven zitten. Zangeres Janne Schra is een plaatje om te zien in haar roze jurkje en een spring-in-het-veld die het publiek behoorlijk weet op te zwepen. De bandleden zijn professionele muzikanten, dat is te horen. De sfeer zit er vrijwel meteen in en de band krijgt na ieder nummer terecht een flink applaus. Een perfecte opwarmer van Jazz In The Park. Room Eleven treedt ook op tijdens het Pure Jazz Festival op 19 augustus. Door Tamara Andriessen.

top

Frisse originele, vocale jazz gemaakt door jonge mensen

23 July 2006 – De Telegraaf

Room Eleven uit het Noord-Hollandse Huizen is erin geslaagd om met een soepele mix van jazzy liedjes te overrompelen. Het debuut ‘Six White Russians and a Pink Pussycat’is er zo eentje waar je na de eerste luisterbeurt jezelf even in de arm knijpt. Zo jong en talentvol, maar tevens nergens geforceerd. Zangeres Janne Schra, die in het dagelijks leven waarschijnlijk gewoon Janneke heet, heeft de losheid van N’Dea Davenport (incognito) en de onderhuidse gekte van Nelly McKay. Voeg daarbij haar natuurlijke jazzy timing, die perfect past bij de liedjes die ze samen met gitarist Arrien Molema schreef. ‘While floating on his jazzy sounds… I’m lifting my glass again’ zingt ze in de opener ‘All Right, om even later George Michaels ‘Faith’als lome jazzsleper te omarmen. Het zet de toon voor een plaat waar de instrumentatiesgoe zijn geplaatst, waarover productie geen vat krijgt en de borrelende Dirk Flatau vrolijk meandert. Op het North Sea Jazz was Room Eleven al een van de grote verrassingingen.

top

Gooi en Eemlander

21 July 2006 – Gooi en Eemlander

“De zomerhit van 2006”

top