1 2 3 next »

Trouw

17 July 2006 – Trouw

Met 63.000 bezoekers is de eerste editie van North Sea Jazz in Rotterdam volgens de organisatie een groot succes… Soul was voor zowel zaterdag als gisteren het toverwoord. Van Nederlandse bodem bleek naast een vrij freaky spelende New Collective het luid groovende Monsieur Dubouis een welkome aanwinst. Hollandse surprise was echter Room Eleven met zangeres Janne Schra als jong, charismatisch boegbeeld.

top

Trouw

13 July 2006 – Trouw

Jazz. Wat is dat nou helemaal? Bebop, hardbop, Spongebob? Met nostalgische gevoelens over het Haagse verleden en onzekerheid over wat het Rotterdamse Ahoy’ als nieuwe locatie gaat bieden, maken vele tienduizenden zich deze dagen op voor de eenendertigste editie van North Sea Jazz. Of ‘s werelds grootste indoor jazzgebeuren zijn vuurdoop in de Maasstad goed doorstaat moeten we afwachten. [...]

Read on, maestro! | top

Op weg naar een groot publiek, Droomdebuut voor Room Eleven

10 July 2006 – Wereldomroep

Room Eleven maakt met Six white Russians and a pink pussycat een droomdebuut. De ingrediënten voor dit opvallende album zijn de sprankelende songs, de intrigerende zangeres, en snufjes jazz, pop, samba, (rustige) funk en country. Het is als nippen aan een heerlijke cocktail, en dat bijna vijftig minuten lang. En laat de titel van het album nou ook naar namen van cocktails verwijzen… [...]

Read on, maestro! | top

Platomania

22 June 2006 – Platomania

Het is de kunst om tussen het grote aanbod de cd te vinden die verrassend is én echt goed voelt. Dit debuut van het Hollandse Room Eleven is zo’n plaatje. Room Eleven is de band rondom zangeres Janna Schra en componist Arriën Molema en is vernoemd naar het nummer van hun oefenruimte. Op dit zomerse debuut wordt luchtig teenslipperjazz gecombineerd met bossanova, pop, blues, soul en een vleugje country (in het slotnummer I Wanne Be Your…). Muzikaal zit het allemaal vakkundig akoestisch in elkaar, het vakmanschap en spelplezier is te horen en met de teksten zit het ook snor. Songs gaan over het ‘echte’ leven: de liefde en in het verlengde daarvan mislukte relaties, afgewisseld met wat luchtigere zaken zoals het doen van de afwas en de regen. Al luisterend hoor je een mix van vrolijkheid, speelsheid, funkyness en melancholie. Ergens in de verte kun je echo’s horen van de jazzzangeres Fleurine. Een debuut als een sprookje: via DJ Maestro in contact gekomen met Universal Music, muzikant Floris als producer van het eerste album en meteen een optreden op het komende North Sea Jazzfestival. Een zeer voortvarende start dus met slechts een nadeel: privé-slaapkameroptredens zitten er helaas niet meer in! Door Gijs Hesselmans.

top

Nieuwe Revu - CD Recensie

06 June 2006 – Nieuwe Revu

De stem van Janne Schra voelt aan als een sappige groene weide, vlak na zonsopgang, met hier en daar wat frisse dauw. Zo’n dag waarop je de boel de boel laat en je op een beschut terras naar passerende zomerjurkjes gaat zitten kijken. Om daarna de onbedwingbare behoefte te krijgen strandzand tussen te tenen te voelen. Het debuut van Janne’s band Room 11 wordt als jazz verkocht, maar kent evengoed popelementen (een schattige cover van George Michaels Faith), bossanova en een walsje. Smaakvol ingekleurd, maar bovenal verliefdmakend gezongen. Door Guuz Hoogaerts. **** (4/5)

top

Jazzanova over Room Eleven

13 April 2006 – DJ Broadcast.nl

Amsterdams jazzbossafolksoul combo, nog altijd zonder platencontract, met de goudgekeelde zangeres Janne Schra als blonde blikvanger. “Oh, dit is lekker. Dit is zelfs heel erg lekker. Goh, wat een goede stem zeg. Wie zingt hier? Janne Schra? Moet ik haar ergens van kennen? Nee, die Heinz Sandwichspread reclame ken ik niet, haha. Ze zingt heel soepel, dit is het beste wat je me tot nog toe hebt laten horen.” (Later zal Jürgen de verslaggever bellen en e-mailen voor contactgegevens van Room Eleven.) Door Guuz Hoogaertz.

top

LiveXS

01 March 2006 – LiveXS

Als coordinator van deze rubriek luister ik regelmatig stapels demo’s door. Laten we eerlijk zijn: ik kijk niet snel meer overal van op. Van Room Eleven deed ik dat wel. Misschien omdat hun warme geluid in deze kille maanden doet denken aan de lonkende zomer? Anyway, Room Eleven maakt een uiterst prettige en toegankelijke mix van jazzy soul en lichtvoetige pop. Zangeres Janne’s stemgeluid is heerlijk losjes. Serieus, één keer deze prachtige demo luisteren en je krijgt het meteen warm. Met wat goede promotie kan Room Eleven het nog ver schoppen.

top

Over de Beromünster avond in de EKKO in Utrecht

21 January 2006 – VPRO's 3voor12

“Met de derde band stappen we even uit het rock-genre en gaan we over op het vrolijke jazzy geluid van Room Eleven. Met een grote contrabas, een funky gitarist en een stevige drummer in de gelederen zit het alvast wel goed. Tel hierbij ook nog eens de spontane blonde zangeres Janne Schra bij op en Room Eleven is compleet. Janne heeft een enorm volume en de muziek lijkt voor het eerst echt de zaal te vullen. De band brengt de swingende jazzliedjes met veel overtuiging en heeft ook ruimte om even wat meer gevoel in de set te leggen. Het funky gitaarspel is bovendien een genot om naar te luisteren. Deze sterke combinatie brengt het publiek zelfs tot de eerste danspasjes van de avond.”

top