2 3 4 5 6 7 8

De theaters in

27 May 2008

De theaters in

Denk aan een koude winteravond… (geen zin in? Doe nou maar) Je fietst recht tegen de ijskoude wind in naar het oude theater waar je al zo lang niet bent geweest.
Binnen waan je je opeens in de jaren ’30… je haar springt in een feestelijke krul en je nieuwe schoenen blinken in het schijnsel van honderden kaarsen en kroonluchters, de mensen hebben hun best gedaan, rode lippen lachen, wijnglazen klinken. De slijtplekken in het rode tapijt leiden je naar je stoel… naast je zit een jonge witte Rus met waarachtig zwoele lippen…

In januari en feburari 2009 gaan we een reeks theatervoorstellingen geven door heel Nederland.
In de voorstelling, geregisseerd door Leoni Jansen, komt oud en nieuw bij elkaar.
We gaan de nummers van het eerste en tweede album opnieuw arrangeren en op speciale wijze uitvoeren voor een luisterend publiek.

Kijk voor alle speeldata hierzo.

top

On the road in Germany

02 April 2008

On the road in Germany

Mmm… Gumbo? has been released in Germany!
And we’re still on tour there until the 30th of April.
We’ve seen Hamburg, Gera, Berlin, Köln, Frankfurt, Kassel, Freudenberg, Wuppertal and will finish our tour in München!
So if you live in Germany, München is your last chance!

top

Music Video

22 March 2008

Music Video

Hey hey hey… just to inform you it was Mr. Billy Pols himself who directed this wonderful and original music video for ‘Hey Hey Hey’!
Room Eleven loves Billy!
WATCH NOW!

top

WHERE ARE YOU?

16 March 2008

WHERE ARE YOU?

PLEASE LET US KNOW WHERE OUR ALBUMS ARE!
Make a picture of yourself and our cd somewhere on this planet.
Just like Nori, she send us this picture of her, the cd and an elephant in Thailand.
But it doesn’t have to be that extreme… (would be nice though ;-)
Send them to info(at)roomeleven.nl and we’ll upload your pictures to our photos if you like!

top

Mmm...Gumbo?

12 March 2008

Mmm...Gumbo?

Ongeveer een jaar geleden, we waren bezig met liedjes schrijven, kwam ik op het idee om Dayna Kurtz een mail te sturen… of ze een duet met me wilde zingen. Nooit geschoten altijd mis… en na 22 dagen bleek het dus mooi raak! Die mogelijkheid had ik dus niet ingecalculeerd.

Maar goed, voor ik het wist zat ik bij haar aan de keukentafel in Brooklyn en luisterde ze onze demo en bekeek ze mijn teksten met een kritisch schrijversoog. Bleek dat ze eigenlijk ook wel wilde produceren!
Ik kon alleen maar knikken in haar bijzijn, dus twee maanden later zaten we met de hele band in de studio van Dayna’s producer Randy Crafton in New Jersey en hebben we daar onze tweede cd opgenomen.
Drie weken sliepen we boven de studio en de avond voor de eerste opnamedag (we waren bloednerveus) had Dayna voor ons gekookt, het gerecht dat we niet kenden heette ‘Gumbo’ en was een beetje vreemd (ook al rook het naar erwtensoep), maar was heel erg lekker!
‘Mmm…Gumbo?’.... eh…. is dus de titel…. eh ja..

Toen de opnames achter de rug waren, heeft de huisschilder, artdirector, spullen-bij-elkaar-scharrelaar en eigenlijk grafisch ontwerper David Pino bij mij thuis een muur groen geverfd (hoi huisbaas!) en alles gestaaaaild en hebben we samen met de charismatische Belgische fotograaf Guy Kokken de coverfoto gemaakt!

Viermiljoenhonderdeenennegentig keer zuchten, een paar keer schreeuwen, lachen, 1155 keer je tanden poetsen… plus een beetje meer en dan heb je dus een cd! Tataaaaaaaaaaa! 14 maart ligt de cd in de winkel en 12 maart presenteren wij de nog vierkante doosjes in de p-p-paradiso…

top

New Website

11 March 2008

New Website

Welcome on our new website. Designed and programmed by David Pino & Appel!
Besides making websites they play in a great band called
El Pino and the Volunteers.
Check ‘m out!

top

Thank you Japan!

22 February 2008

Thank you Japan!

Hey hey hey people from Tokyo and Nagoya!
Thank you very much for your hospitality!
We’d never been to your very mysterious and far away country…but we had a blast!
The bullettrain, the Fuji Mountain, All the radio stations, ‘The Blue Note’, ‘The Cotton Club’, ‘Lucy’s Room’, singing in a Karaokebar, the clean streets and much much more!
And the foooooooooooooooood was delicious. We love Sushi, Sashimi, Tofu and other things that end with ‘i’ We hope to see you again Japan!

top

Mmm...Clubtour

30 January 2008

Mmm...Clubtour

Trokken we in de donkerste dagen van ‘t jaar nog het land door opzoek naar de intiemste theaterzalen, van Holysloot tot het concertgebouw van Amsterdam. En zijn we zowaar gewend geraakt aan theater-publiek dat meer oor heeft voor de muziek dan voor de echo in hun bierglas.
Dan gaan we vanaf 12 maart weer de omschakeling maken naar de wereld van de dierlijk heupwiegende, licht zwetende mensch in de Nederlandse CLUBZALEN! Alwaar we natuurlijk een aantal liedjes spelen van onze nieuwe cd ‘Mmm…Gumbo’!!!
Om alvast met ‘t slechte en goede (voor ons) nieuws te komen Doornroosje en Paradiso zijn UITVERKOCHT! Maar Nederland schijnt niet zo groot te zijn, dus koop een kaartje bij een andere zaal!

top

Tiramisu

28 January 2008

Tiramisu

Wij zijn doltrots en apegelukkig dat onze ‘Sad Song’ de eindtitel-song is in de nieuwste film van Paula van der Oest (regisseuse van onder meer de voor een Oscar genomineerde film ‘Zus Enzo’)! Wij hebben ‘m gister gezien op ‘t filmfestival in Rotterdam en wij vinden ‘m geweldig! Heel fijn, gezellig, menselijk, realistisch, romantisch, super grappig en tegelijkertijd heel subtiel en gevoelig. De rollen worden onder meer vertolkt door niemand minder dan Anneke Blok (Alles is Liefde), Jacob Derwig, Gijs Scholten van Aschat en Rifka Lodeizen. Ik dacht, dat MOET even gemeld worden!! Gaat dat zien en loop dan niet gelijk weg als ‘ie afgelopen is…nah!?

top

Room Eleven op Noorderslag 2008

12 January 2008

Room Eleven op Noorderslag 2008

Alternative.blog.nl:
“Na een flinke lijst meestal onbekende Europese bands voor Eurosonic, is nu ook de eerste lading Nederlandse bands voor het Groningse festival Noorderslag op zaterdag 12 januari bekend gemaakt. De line-up tot nu toe bestaat uit Moke, C-Mon & Kypski, Room Eleven, Voicst, The Girls, Hospital Bombers, The Hot Stewards, Shane Shu, Klaske Oenema, Lolly Jane Blue, The Sugarettes, Gram en Bonne Aparte.

Noorderslag wil jaarlijks een staalkaart bieden van de crème de la crème van de Nederlandse popmuziek op dat moment. Daarin kunnen voorspelbaardere namen als Moke, C-Mon & Kypksi en Room Eleven dus niet ontbreken…”

...eh… ok, slik… vet!

top

2 3 4 5 6 7 8

Sign up for the mailinglist

Mmm... Merch!

Neem voor CD’s, DVD’s, t-shirts, kazoo’s, tabs & lyrics een kijkje in onze hagelnieuwe webshop!

Stikkurrr

We hebben een sticker!
Vi har ett klistermärke!
We’ve got a sticker!
Nous avons un autocollant!
Nós temos um autocolante!
Avem un autocolant!
Έχουμε ένα αυτοκόλλητο!
私たちは、ステッカー!
У нас есть наклейка!
Ontworpen door de enige echte David Pino!